• Ongediertebestrijding in en om uw huis
  • Ongediertebestrijding Steenwijkerland

Vlooien

Vlooien zijn parasieten die leven van het bloed van hun gastheer. De gastheer is vaak een hond of kat. Alle zoogdieren en vogels kunnen last hebben van vlooien. Er zijn vele soorten vlooien bekend. In Nederland komt de kattenvlo het meeste voor. Naast kattenvlooien komen we tegen:

  • Hondenvlooien (Ctenocephalides. canis);
  • Vogelvlooien (Ceratophyllus spp);
  • Egelvlooien (Archaeophyllus sp.);
  • Mensen vlooien (Pulex irritans) zijn zeldzaam.

Als een vlo bijt, is dat vaak ongemerkt. In de speeksel van een vlo zit een stof dat zorgt dat het bloed niet stolt. Een beet wordt vaak opgemerkt door het ontstaan van jeuk en een rood puntje van bloed dat niet gauw stolt.

 

Vlooienplaag

Een uitbraak van een vlooienplaag ontstaat vaak als er niet geregeld wordt gestofzuigd en/of als het een langere periode warm is.

 

Vlooien weren

Vlooien kunt u het beste weren door dagelijks de slaapplaats van huisdieren de stofzuigen. De eitjes worden dan opgezogen en krijgen geen kans zich te ontwikkelen. Sluit wel de stofzuigermond of gooi de (afgesloten) stofzak weg om te voorkomen dat vlooien er uit kruipen.

Kam huisdieren geregeld met een vlooien kam. Gevonden vlooien doodt u in een bakje met heet water met afwasmiddel. Kam huisdieren bij voorkeur buiten zodat eitjes niet in huis terechtkomen.

 

Waarom Ongediertebestrijding Steenwijkerland een vlooienplaag laten bestrijden?

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het bestrijden van ongedierte!
Wit u meer informatie over vlooien of laten vaststellen of u te maken heeft met een vlooienplaag? Neem contact op.